Friday , 19 April 2024

Αγωνιστικό «ραντεβού» στην πλατεία Λευκού Πύργου δίνουν στις 12 το μεσημέρι οι ξεναγοί

Του Γ. Κατσιάνη

Συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν σήμερα, Κυριακή οι ξεναγοί, οι οποίοι αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του σωματείου ξεναγών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Την ίδια ώρα, ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μπροστά από την Βουλή ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ραντεβού ορίστηκε έξω από το αρχαιολογικό μουσείο.

«Το καταστροφικό 2020 έκλεισε με ενίσχυση 1868 ευρώ για ενάμιση χρόνο… τη στιγμή που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το ίδιο διάστημα, οι ξεναγοί ενισχύθηκαν με ποσά 7.000 ως 19.000 ευρώ», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών και επισημαίνει πως οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν μόλις 50 ένσημα για την προηγούμενη χρονιά, λόγω της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που έλαβαν για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

«Ζητούμε αποζημίωση ειδικού σκοπού με ένσημα για τους μήνες Μάϊο ως Αύγουστο και Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2020 και διατήρηση της μέχρι τον Απρίλιο του 2021 και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *