Thursday , 18 April 2024

Αγώνας… επιβίωσης από εμπόρους και επαγγελματίες για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους

Του Γ. Κατσιάνη

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Γιώργος Μουτσογιάννης την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κλάδος, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το νέο ΙΝΚΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, ο κ. Μουτσογιάννης τόνισε ότι πολλοί έμποροι και επαγγελματίες καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια «των υπέρογκων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και του δυσθεώρητου λειτουργικού κόστους, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και να επιβιώσουν».

«Προσωπικά, δεν είμαι αισιόδοξος για τις επιπτώσεις του νέου πλήγματος σε βάρος του επιχειρείν καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα έχει βάθος χρόνου, ακόμα και αν ο πόλεμος τελειώσει αύριο», υπογράμμισε ο κ. Μουτσογιάννης και κάλεσε την Πολιτεία να λάβει μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Κατά την περίοδο της πανδημίας, η Πολιτεία δεν αποδείχθηκε ιδανική συμπαραστάτης, καθώς τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει μέχρι σήμερα υπολείπονται σημαντικά από τις αυξημένες ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις κλήθηκαν να βάλουν “λουκέτο”, επειδή δεν αντέχανε τις οφειλές που συσσωρεύτηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *