Friday , 29 March 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Αυξημένο το ενδιαφέρον δανειοληπτών για ένταξη στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία

Για αυξημένο ενδιαφέρον δανειοληπτών προκειμένου να ενημερωθούν και να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

«Ήδη ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθεί η αίτησή τους. Πριν από δυο εβδομάδες, ήμασταν στις 500. Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τις 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπογράμμισε ότι αυτή δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Όπως σημείωσε ο υπουργός σε αυτή τη σύσκεψη ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds, «αναλύσαμε όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας, είδαμε ποιο είναι το σημείο εκείνο που γίνεται η απόρριψη όσων επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε τις τράπεζες για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το περιβάλλον μετά την 30η Απριλίου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *