Friday , 19 April 2024

Αδ.Γεωργιάδης : “Στην ελληνική νομοθεσία υπάρχει διάταξη για απόλυση υπαλλήλου που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση”

Στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” τόνισε ότι “η Κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο και καμία πρόθεση να νομοθετήσει και να βάλει άρθρο σε κάποιο νόμο για απόλυση ανθρώπων που δεν εμβολιάστηκαν. Όμως στην υπάρχουσα νομοθεσία, στην κείμενη νομοθεσία, υπάρχει διάταξη για απόλυση υπαλλήλου που θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί είναι καλό στην ζωή να ξέρεις ότι έχεις και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα”.

Ο ίδιος μιλώντας για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας επεσήμανε ότι “τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εάν δεν επιτύχουμε την συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί και είναι κρίμα να γίνει αυτό, ενώ βγαίνουμε από την κρίση και έχουμε μπροστά μας λαμπρά χρόνια για την οικονομία. Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, οι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους. Να αφήσουμε αυτό να γίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μία άποψη, εμένα με ξεπερνά”.

Τέλος, σχετικά με τον ενδοιασμό που έχει αρκετός κόσμος στο να εμβολιαστεί δήλωσε ότι “ο λόγος που κάνουμε το εμβόλιο δεν είναι μόνο προσωπικός. Είναι και εθνικός και συλλογικός και κοινωνικός. Το κάνουμε και για τον διπλανό μας και για να μείνει ανοιχτό το εστιατόριο της γειτονιάς και το μαγαζί με τα ρούχα. Πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους όλους να κάνουν το εμβόλιο. Ο φόβος που αισθάνονται όλοι για το εμβόλιο είναι ανθρώπινος. Κι εγώ προσωπικά την είχα, αφού βάζεις κάτι καινούριο στο σώμα σου. Αλλά, το να μην κάνεις το εμβόλιο, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το εάν τίθεται ζήτημα απόλυσης εργαζομένου και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Γενικά για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού η κ. Πελώνη ανέφερε “ο πρωθυπουργός έθεσε σαφώς το πλαίσιο στην τοποθέτησή του στη Βουλή την περασμένη Τρίτη. Αφορά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για να λάβει τις αποφάσεις της, ζυγίζοντας τα πράγματα με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αυτή είναι μια ζωηρή συζήτηση, απασχολεί και άλλες χώρες, κατατίθενται όλες οι απόψεις”.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε επιχειρηματίες στην εστίαση ή στον τουρισμό θα μπορούν να υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους, επανέλαβε πως η κυβέρνηση αναμένει τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής για αυτό το ζήτημα το οποίο εγείρει πολλά διλήμματα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *