Tuesday , 16 April 2024

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος : “Αποθαρρυντικός ο εμβολιαστικός σχεδιασμός”

Την εκτίμηση ότι ο εμβολιαστικός σχεδιασμός πρέπει να αναθεωρηθεί εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικπού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

O κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε ενστάσεις σε σχέση με το σχέδιο εμβολιασμού στην Ελλάδα και τη φόρμα συγκατάθεσης που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν έναντι του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, ο εμβολιαστικός σχεδιασμός πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος δεν είναι ενθαρρυντικός προς τους πολίτες.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, παρατήρησε ότι από πλευράς παροχής εμβολίων δεν πρόκειται να έλθει «αυτό που περιμέναμε» και σημείωσε ότι ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω το ΕΣΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως είπε, για παράδειγμα, το ποσό των 12 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για το κλείσιμο των ραντεβού, θα πρέπει να διατεθεί για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η φόρμα συγκατάθεσης που θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες, προτού εμβολιαστούν, πρέπει να αλλάξει.

Επιπλέον, τόνισε ότι “ο τρόπος που θα κλείνεις ραντεβού είναι αποθαρρυντικός. Το ραντεβού πρέπει να κλείνεται μέσω του γιατρού μας δωρεάν με συμβουλευτική επικοινωνία έτσι ώστε όταν θα φτάσει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο να μην υποβληθεί σε ερωτήσεις από έναν άγνωστο. Ο γιατρός βγαίνει απέξω. Είναι απρόσωπη η δομή με αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα. Ο σχεδιασμός έχει περιθώρια να διορθωθεί όμως”.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και ότι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί μαζί με την οικογένειά του και έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο ότι οι κόποι όλων (γιατρών και πολιτών) δεν είναι μάταιοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *