Saturday , 20 April 2024

Αθηνά Λινού : “Και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν”

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλώντας το πρωί στο OPEN απάντησε στο πότε θα χτιστεί το τείχος ανοσίας και δήλωσε πως και εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον ιό, διαφωνώντας παράλληλα με τα προνόμια στους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως είπε για τους ενήλικες το τείχος ανοσίας, “θα το έχουμε μέσα προς τέλος καλοκαιριού”. Ωστόσο η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ εξήγησε τον κίνδυνο που υπάρχει και αναφερόμενη στην εμπειρία από χώρες που έχουν ήδη επιτύχει τείχος ανοσίας στους ενήλικες, είπε ότι φαίνεται να υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στους εφήβους, στα άτομα κάτω των 18 ετών. “Έτσι με το να ελευθερωθούμε οι μεγαλύτεροι θα βάλουμε σε κίνδυνο τους νεότερους”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και συνέστησε να μην αξιοποιήσουν οι μεγαλύτεροι τα προνόμια που ενδεχομένως θα ισχύσουν.

Σχετικά με τα κορονο-πάρτι που αυξάνονται το τελευταίο διάστημα η Αθηνά Λινού σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με την αστυνόμευση. “Προσωπικά είμαι εναντίον της αστυνόμευσης. Οι άνθρωποι θα βρουν τρόπο να ξεφύγουν από την αστυνόμευση. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να τονώσουμε πολύ την επικοινωνία. Με influencers για παράδειγμα, που θα μιλήσουν στα παιδιά και στην καρδιά τους. Να τους πει να προσέχουν. Με αυτό τον τρόπο να επηρεάσουμε. Τα παιδιά δεν ακούν γιατί δεν τους το λένε σωστά”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *