Friday , 29 March 2024

“Ακαδημία Γονέων” στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ

“Ακαδημία Γονέων’ θα λειτουργήσει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς», υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την εφηβική ηλικία.

Το πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, υπό την επιστημονική εποπτεία της Καθηγήτριας Ασημίνας Γαλλή-Τσινοπούλου, Συντονίστριας του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Εφηβική Ιατρική» και σε συνεργασία με τη Β ́ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Οι θεματικές που θα αναπτύξουν επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα εφηβικής υγείας είναι: «Ιδιαιτερότητες στην παρακολούθηση των εφήβων», «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», «Γυναικολογικά προβλήματα θέματα των έφηβων κοριτσιών», «Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα στην εφηβική ηλικία», «Εμβολιασμοί στην εφηβική ηλικία – αντιεμβολιαστικό κίνημα» και «Προσέγγιση του εφήβου και της οικογένειας».

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε οκτώ μηνιαίες συναντήσεις, την ημέρα Τετάρτη και ώρες 18.00 με 20.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Η πρώτη συνάντηση, με θέμα «Ιδιαιτερότητες στην παρακολούθηση των εφήβων», θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18.00, με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση akadimiagoneon@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *