Tuesday , 19 March 2024

Ακριβότερα από το Νοέμβριο ο καφές και το φαγητό στη Θεσσαλονίκη

Αυξήσεις τιμολογίων τόσο στον καφέ, όσο και γενικότερα στην εστίαση έρχονται στη Θεσσαλονίκη από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης

Όπως επισημαίνει σχετικά στo “Thesseconomy.gr” ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Μιχάλης Επιτροπίδης, αν και αρχικά η πρόθεση αλλά και η προσπάθεια των καταστηματαρχών ήταν και είναι να απορροφήσουν τις αυξήσεις των τιμολογίων της ενέργειας και των πρώτων υλών, αυτές είναι τόσο μεγάλες που τελικά θεωρείται αναπόφευκτη η μετακύλιση μέρους αυτών στον καταναλωτή.

Το κόστος της ενέργειας μάλιστα, όπως προσθέτει ο γ.γ. της Ένωσης, αυξάνεται περαιτέρω λόγω της προτίμησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πελατών – συγκεκριμένα οι εννέα στους δέκα – να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους λόγω των μικτών παρεών εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών αλλά και του αντικαπνιστικού νόμου, οπότε οι καταστηματάρχες οφείλουν να έχουν σε λειτουργία μεγάλο αριθμό θερμαντικών σωμάτων είτε με υγραέριο, είτε με ρεύμα. Όταν όμως βρέχει τα μαγαζιά – και ιδιαίτερα τα εστιατόρια μένουν άδεια. “Με τις πρόσφατες βροχές δεν πάτησε άνθρωπος για φαγητό” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Επιτροπίδης.

Οι αυξήσεις στον καφέ-εστίαση, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να γίνουν μέχρι το Νοέμβριο, όταν θα έχουν φτάσει στα μαγαζιά τα πρώτα αυξημένα τιμολόγια ενέργειας, οπότε και το μέσο αντίτιμο των 3 ευρώ για έναν φραπέ θα περάσει στην…Ιστορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *