Friday , 29 March 2024

Ακύρωσαν αποσπάσεις καθηγητών μέσης εκπαίδευσης εν μία νυκτί!

Του Γ. Κατσιάνη

Τις έντονες αντιδράσεις δεκάδων αναπληρωτών καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει τους πίνακες των αποσπάσεων κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα!

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει την περίπτωση καθηγήτριας μέσης εκπαίδευσης, η οποία μετά από 20ετή θητεία σε σχολείο της Στερεάς Ελλάδας, ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πάρει απόσπαση για ένα χρόνο, σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Θεσσαλονίκης.

Έτσι λοιπόν ανακοίνωσε στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που ενοικίαζε ότι αποχωρεί και ετοίμασε τα πράγματα της για να μετακομίσει.

«Το περασμένο Σάββατο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από συνάδελφο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέο πίνακα αποσπάσεων με την ένδειξη ‘Ορθή Επανάληψη’ για το σχολικό έτος 2019-2020, σύμφωνα με τον οποίο το όνομα μου απουσίαζε», δήλωσε έκπληκτη η εκπαιδευτικός.

Λίγα λεπτά όμως αργότερα, η εκπαιδευτικός διαπίστωσε ότι το όνομα της δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν πάρει απόσπαση στο συγκεκριμένο δημόσιο ΙΕΚ.

Εξάλλου, την…αναμόρφωση του σχετικού πίνακα των αποσπάσεων, καταγγέλλουν άλλοι δύο εκπαιδευτικοί, με αναρτήσεις τους σε ενημερωτική ιστοσελίδα.

«Γιατί δεν λέτε ότι μειώθηκαν μέσα στη νύχτα κατά 40%. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό τόσα χρόνια. Τρομερά ανήθικο», σχολιάζει ο ένας ενώ η Αγγελική Β. σημειώνει χαρακτηριστικά πως «είμαι από αυτούς που “κόπηκαν”. Σε σοκ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *