Tuesday , 30 April 2024

Αλαλούμ με τη νέα πλατφόρμα του πόθεν έσχες

Του Γ.Κατσιάνη

Από αναβολή σε…αναβολή πηγαίνει η υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έτους 2023 (χρήσης 2022).

Ειδικότερα, η αρχική διορία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες έληγε 15 Μαΐου του 2023.

Ωστόσο, η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να προχωρήσει στη δημιουργία νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είχε ως αποτέλεσμα την μετάθεση της σχετικής προθεσμίας, αρχικά στις 16 Δεκεμβρίου 2023 και στη συνέχεια στις 15 Μαρτίου του 2024.

Ωστόσο, με νέα τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε προς ψήφιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) από τους υπόχρεους παρατάθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2024.

“Η υποβολή των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έτους 2023 (χρήση 2022), θα γίνει στην νέα εφαρμογή ΠΟΘΕΝ που θα ενσωματώνει τις προβλέψεις του ν.5026/2023. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την διάθεση της νέας εφαρμογής ΠΟΘΕΝ, καθώς και για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αυτών”, είναι η ανάρτηση που συναντά κάποιος όταν επισκέπτεται σήμερα το www.pothen.gr.

Το σίγουρο είναι ότι ένα χρόνο μετά η νέα πλατφόρμα του πόθεν έσχες βρίσκεται στα…αζήτητα, χωρίς να υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *