Thursday , 2 May 2024

Αλαλούμ στις λαϊκές – Τεχνικά προβλήματα και αδυναμίες διασύνδεσης POS, ταμειακών με την ΑΑΔΕ- 10% έχει POS έως τώρα

«Υπάρχουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ένα αλαλούμ στις λαϊκές», λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής αναφερόμενος στα τεχνικά προβλήματα και στις συστημικές αδυναμίες της διασύνδεσης των POS και των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ.

«Σημαντικό πρόβλημα οι προμήθειες»
Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής «μέχρι τώρα λέγανε να κάνουμε αναβάθμιση των ταμειακών, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει γιατί τα POS που είχαν προμηθευτεί κάποιοι από τις τράπεζες δεν συνδέονται με την ΑΑΔΕ και τώρα προχωράνε σε αντικατάστασή τους. Δηλαδή όσοι είχαν πάρει POS τώρα θα προμηθευτούν με άλλα καινούρια που συνδέονται με την ΑΑΔΕ. Πιστεύω ότι θα λυθεί κι αυτό το πρόβλημα. Το σημαντικότερο πρόβλημα για μας είναι οι προμήθειες των τραπεζών. Θέλουμε να μην είναι μεγάλες γιατί τα κόστη είναι βαριά και στο τέλος θα την πληρώσουν πάλι οι καταναλωτές. Και αυτό δεν συμφέρει ούτε εμάς ούτε τους καταναλωτές».

Περίπου 10% με POS μέχρι τώρα
«Εμείς με τα POS δεν έχουμε θέμα» τονίζει ο κ. Δερετζής. Και προσθέτει «θέλουμε να τα έχουμε, γιατί θέλουμε να κερδίσουμε καινούριους πελάτες που δεν έρχονται στη λαϊκή επειδή δεν είχαμε POS μέχρι τώρα. Έχει προμηθευτεί με POS το 10% των επαγγελματιών και οι υπόλοιποι προχωράνε κανονικά μέχρι να λήξει η προθεσμία, μέχρι τέλος του μήνα».

«Θηλιά» το φορολογικό
Όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας- Θράκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπου υπογράμμισε την αντίθεση της Ομοσπονδίας, λέγοντας ότι «είμαστε αντίθετοι στο φορολογικό, γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές των προϊόντων. Εκτιμώ ότι περίπου 10%-15% τα προϊόντα μας θα ακριβύνουν ακόμη περισσότερο. Η ακρίβεια τσακίζει όλα τα νοικοκυριά κι εμάς. Γιατί εμείς δουλεύουμε με ποσότητες. Θέλουμε να πουλάμε όσο το δυνατόν περισσότερες ποσότητες μπορούμε, γιατί δουλεύουμε με μικρό κέρδος», είπε ο κ. Άγγελος Δερετζής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *