Thursday , 2 May 2024

Αλαλούμ στον e-ΕΦΚΑ: Πρώτα, της έδωσαν εφάπαξ 13.000 ευρώ, μετά της έκαναν “κούρεμα” 3.500 ευρώ και τώρα, θα της κρατούν το 25% της σύνταξης!

Του Γ.Κατσιάνη

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε συνταξιούχο, παραμονές Χριστουγέννων όταν ξαφνικά είδε από τον τραπεζικό της λογαριασμό να κάνουν “φτερά” 3.500 ευρώ!

Δεν πρόκειται για άλλη μια υπόθεση ηλεκτρονικής υπεξαίρεσης χρημάτων από επιτήδειους αλλά από τον… e-ΕΦΚΑ!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το thesseconomy.gr, η συνταξιούχος λάμβανε από τον Μάρτιο του 2021 την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο e-ΕΦΚΑ την ενημέρωσε ότι εκδόθηκε η κανονική της σύνταξη και από τον Απρίλιο του 2023 θα λαμβάνει το ποσό των 676,89 ευρώ.

“Τον Απρίλιο του 2023 κατατέθηκε στον λογαριασμό μου ένα εφάπαξ ποσό, ύψους 13.000 ευρώ, το οποίο μου είπαν από τον ΕΦΚΑ ότι ήταν η διαφορά της εθνικής με την κανονική σύνταξη που έπαιρνα τα προηγούμενα δύο χρόνια”, δήλωσε η συνταξιούχος στο thesseconomy.gr.

Ωστόσο, παραμονές Χριστουγέννων, η καταγγέλλουσα κόντεψε να λιποθυμήσει όταν είδε να λείπουν από τον λογαριασμό της 3.500 ευρώ!

“Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ μου είπε ότι τα χρήματα που αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό μου είναι η διαφορά της εθνικής από την κύρια σύνταξη που λάμβανα επί δύο χρόνια ενώ μου είπαν ότι επί τρία χρόνια θα μου κρατούν και 176 ευρώ από την σύνταξη μου μέχρι να καλυφθεί το ποσό”, σημείωσε η συνταξιούχος.

Το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ο e-ΕΦΚΑ δεν ενημέρωσε για το “κούρεμα” την άτυχη συνταξιούχο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για υπολογιστικό λάθος του φορέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *