Saturday , 27 April 2024

Αλεξανδρούπολη: «Βράζει» η τοπική κοινωνία – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας – «Κίνδυνοι –θάνατοι» οι διακινητές στην Εγνατία Οδό

Στο… πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης μετά τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά διακινητών λαθρομεταναστών με την «ανάποδη» οδήγηση στην Εγνατία Οδό. Οι διακινητές στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα μπλόκα της αστυνομίας μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οδηγούν για αρκετά χιλιόμετρα με ιλιγγιώδη ταχύτητα ως «κίνδυνοι-θάνατοι» για τους διερχόμενους οδηγούς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Για το λόγο αυτό το ερχόμενο Σάββατο οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της πόλης. Την ίδια ώρα οι αγρότες του νομού σκοπεύουν να βγουν με τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό ζητώντας την άμεση εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβίασης κανόνων οδικής κυκλοφορίας από τους διακινητές.

«Περιμένουμε άμεσες δράσεις»

Στο πλευρό των κατοίκων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης. Με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το επικίνδυνο φαινόμενο των διακινητών οι οποίοι κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Παράλληλα δηλώνει πως θα παρασταθεί όπου κληθεί για να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση αυτού του άκρως απειλητικού φαινομένου.

Η ανακοίνωση
‘Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το ανησυχητικό και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο των κινούμενων, μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού λαθροδιακινητών ή διακινούμενων λαθραίων προσφύγων. Στη συντριπτική πλειοψηφία δεν εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα από πύλες εισόδου της Εγνατίας Οδού αλλά αρχικά κινούνται κανονικά στο ρεύμα της κατεύθυνσής τους και μόλις αντιληφθούν ότι παρακολουθούνται ή ότι τους περιμένει μπλόκο της Ελληνικής Αστυνομίας ενεργούν επιτόπια αναστροφή και κινούνται αντίθετα. Περιμένουμε εναγωνίως να δούμε πώς θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό άμεσα από το επιτελικό κράτος. Για όλους εμάς τους πολίτες αυτό που έχει σημασία είναι να μην τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ή και η ζωή όλων μας και να σταματήσουμε να νοιώθουμε ανασφάλεια ή (και) φόβο κάθε φορά που κινούμαστε στην Εγνατία Οδό. Θέτουμε κάθε αρμόδιο προ των ευθυνών του και περιμένουμε άμεσες δράσεις για να μη θρηνήσουμε και νέα θύματα».

«Σπάνε» τα μπλόκα
Παρόλο που η ελληνική αστυνομία έχει επιστρατεύσει το όχημα τύπου «MRAP Typhoon GSS-300», γνωστός και ως «Τυφώνας» προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισόδου στην Εγνατία, τα περιστατικά συνεχίζονται…όπως αυτό πριν από λίγο στις Φέρες. Διακινητής καταδιωκόταν μέσα από τις Φέρες, Νέο Συνοικισμό, και κατευθυνόταν προς Κομοτηνή. Για να αποφύγει το μπλόκο που είχε στηθεί μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που συνέβη χθες το μεσημέρι στην περιοχή. Τα διόδια της Μέστης έκλεισαν για ευνόητους λόγους και μετά από καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών άνοιξαν και πάλι, ενώ λίγο αργότερα έκλεισαν τον Κόμβο της Εγνατίας βόρεια της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της Μάκρης, στο ρεύμα προς Κομοτηνή. Εν τω μεταξύ έχουν στηθεί μπλόκα σε όλους τους κόμβους της Εγνατίας με περιπολικά που βρίσκονται σε επιφυλακή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *