Thursday , 28 March 2024

Αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής των επικουρικών συντάξεων Αυγούστου

Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων στην ίδια ημερομηνία αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και έτσι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου θα πληρωθούν τέλος Ιουλίου ταυτόχρονα με τις κύριες συντάξεις ενώ το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε μόνιμη βάση.

Η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων γίνεται για πρώτη φορά και είναι ένα απτό αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ και του ψηφιακού μετασχηματισμού του που υπαγορεύεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ν.4670/2020.

Με αυτό τον τρόπο, όπως εξηγεί ο κ. Βρούτσης, “επιτυγχάνουμε 1.250.000 τραπεζικές συναλλαγές λιγότερες σε μηνιαία βάση καθώς οι συνταξιούχοι στέκονταν πάνω από μία φορά στις ουρές των γκισέ των τραπεζών ή των ΑΤΜ για την λήψη των συντάξεών τους. Για πρώτη φορά και μόνιμα πλέον θα έχουμε ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων ως αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ ενώ βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία στους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *