Saturday , 20 April 2024

«Αλλάζει… χέρια το 70% των καταστημάτων που κλείνουν στη Θεσσαλονίκη» – Αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, από 5.200 έφτασαν τις 5.450 σήμερα

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις αλλάζουν χέρια. Δηλαδή κλείνουν πολλά μαγαζιά σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν νέα μαγαζιά», λέει στο thesseconomy.gr ο γραμματέας του Εστιατόρων Ψητοπωλών – Καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης. Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου «ο λόγος κλεισίματος πέρα από τα συσσωρευμένα χρέη που είχαν από τον καιρό της πανδημίας είναι και το ενεργειακό. Βέβαια ανοίγουν ταυτόχρονα νέα μαγαζιά. Το 70% των καταστημάτων τα αγοράζουν νέοι επιχειρηματίες. Επενδύουν νέοι επαγγελματίες πάνω στην εστίαση. Μέσα στην πανδημία είχαμε 5.200 επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης και τώρα έχουμε 5.450, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 250 οι επιχειρήσεις εστίασης στο νομό τα τελευταία δύο χρόνια. Ο λόγος της αύξησης είναι οι επιχειρήσεις take away που ανοίγουν ανά γειτονιά».

Τα «λουκέτα»
«Η συσσώρευση χρεών στις επιχειρήσεις και κυρίως στα μπαράκια που δεν λειτουργούσαν μετά τις 12 το βράδυ τον καιρό της πανδημίας», είναι από τους βασικούς λόγους που κλείνουν τα μαγαζιά» αναφέρει ο κ. Επιτροπίδης. Και προσθέτει «γιατί εκτός από τα κλειστά καταστήματα την εποχή του κορονοϊού είχαμε και τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ίσχυσαν στη συνέχεια. Είχαν αυτούς τους ανθρώπους ανοιχτούς – κλειστούς. Όταν υπάρχει το περιοριστικό μέτρο να κλείνει το κατάστημα στις 12 το βράδυ είναι σαν να μη δούλευε όλη την ημέρα. Γιατί μετά τις 12 τα ξημερώματα λειτουργούσαν αυτά τα καταστήματα. Όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες έχουν συσσωρεύσει χρέη προς το δημόσιο και σε τρίτους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις καταστάσεις παρόλο που η κίνηση του κόσμου έχει επανέλθει σήμερα σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *