Thursday , 18 April 2024

Αλλάζει όψη μία από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης

Νέα πνοή σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες περιοχές στη δυτική πλευρά της πόλης δίνει μέσα από ένα πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού, για την ανάπλαση της οποίας υπογράφηκε σήμερα σύμβαση από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και του αστικού εξοπλισμού της περιοχής.

«Με την ανάπλαση που ξεκινά, μια ολόκληρη γειτονιά πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού αναβαθμίζεται. Το κέντρο βάρους της πόλης μεταφέρεται προς τα δυτικά. Είναι κάτι που το πιστεύουμε, είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Για μια παρέμβαση τεράστιου μεγέθους έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η λειτουργική, η αισθητική αλλά και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής με αναπλάσεις στα πεζοδρόμια, με ενίσχυση του πρασίνου, με βελτίωση του φωτισμού και με νέο αστικό εξοπλισμό. «Είμαστε εδώ. Ο αγώνας θα είναι συνεχής», τόνισε ο κ. Κυριζίδης.

Να σημειωθεί ότι τα έργα που έχουν σχεδιαστεί για την ανάπλαση στη Β΄ δημοτική κοινότητα είναι προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *