Friday , 29 March 2024

Αλλάζει όψη το Καπάνι

Σε ένα ανοιχτό κέντρο εμπορίου, το οποίο θα διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της αγοράς και συγχρόνως θα συγκεντρώνει προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της επισκεψιμότητας, αναδεικνύεται το ιστορικό Καπάνι, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα ανάπλασης που εξελίσσονται στην παραδοσιακή αγορά τροφίμων της πόλης επιθεώρησε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παραδοσιακή αγορά που παρά τη μονα θα ανακτήσει την παλιά αίγλη της.

«Για δεκαετίες το Καπάνι στερούνταν βασικών υποδομών, στερούνταν παρεμβάσεων που θα οδηγούσαν στην αναβάθμισή του. Ακριβώς αυτήν την εικόνα ερχόμαστε να αντιστρέψουμε, προχωρώντας σε έργα ζωτικής σημασίας και σε μια ουσιαστική ανάπλαση. Αυτή η παραδοσιακή αγορά σε μερικούς μήνες από σήμερα θα είναι πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο ελκυστική και μαζί με την παρακείμενη αγορά Μοδιάνο, που ανακαινίστηκε, θα αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για το κέντρο της Θεσσαλονίκης και σημείο αναφοράς για την οικονομία της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

«Στόχος της παρέμβασης που υλοποιείται είναι η αναβάθμιση των καταστημάτων και η αύξηση της εμπορικής κίνησης», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

«Η τελευταία παρέμβαση στην αγορά -μια μερική παρέμβαση, πρόχειρη- έγινε επί Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, το 1997. Τότε μπήκαν κάποια στέγαστρα, αλλά οι ατέλειες ήταν πολλές. Από τότε δεν είχε γίνει τίποτε στην αγορά και για αυτό δημιουργήθηκε αυτή η άσχημη κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χρήστος Νικολόπουλος.

Το έργο ανάπλασης που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αφορά την αγορά Βλάλη και συγκεκριμένα την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, Αριστοτέλους και είναι προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *