Wednesday , 8 May 2024

Αλλαγή “φρουράς” στη θέση του επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου Eurobank

Του Γ.Κατσιάνη

Αλλαγή “φρουράς” σημειώθηκε στη θέση του επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου του ομίλου (Group Chief Audit Executive-CAE) της Eurobank.

Μετά από περισσότερα από 25 χρόνια θητείας στον Όμιλο Eurobank, η Δέσποινα Ανδρεάδου έδωσε την “σκυτάλη” στον Σπύρο Ζάρκο.

Ο κ. Ζάρκος είναι επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου στη Eurobank από το 2020 και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς κατείχε διάφορες ηγετικές θέσεις στην τραπεζική και ασφαλιστική εποπτεία καθώς και στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων (Recovery and Resolution) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (IMF, EBA, Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος).

Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και οργανισμούς,τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (HFSF, IMF, EBA, EIOPA, ECB/SSM, SRB).

Ο κ. Ζάρκος είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το Southern Illinois University (ΗΠΑ) και πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *