Friday , 19 April 2024

Αλ.Τσίπρας – 85η ΔΕΘ: Να κάνει εκλογές ο κ.Μητσοτάκης αν τολμά – Η Κυβέρνηση ΝΔ εξαπάτησε τη μεσαία τάξη

Να κάνει εκλογές τώρα αν τολμά, αναλαμβάνοντας την ευθυνη κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της σημερινής συνέντευξης τύπου που παρέθεσε στην 85η ΔΕΘ, ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και στον κ.Μητσοτάκη για παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, για έλλειψη εθνικής στρατηγικής και για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης, ενώ επίσης ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις για το “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι εάν είχαν γίνει ανάλογες αποκαλύψεις για το δικό του πόθεν έσχες «θα είχε ξεσπάσει σάλος ενώ τώρα δεν κουνιέται φύλλο».

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Αν είναι τόσο ανεύθυνος ο πρωθυπουργός -με δεδομένα τα στοιχεία της πανδημίας-, ας κάνει εκλογές. Συνενοχή και συμμετοχή σε αυτή την ευθύνη από εμάς δεν θα την έχει… Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι. Από εκεί και πέρα εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ήταν να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όταν η χώρα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Δεν είναι στην κουλτούρα μου…Αλλά ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μία ραγδαία φθορά και αυτό θέλει να προλάβει με τις πρόωρες εκλογές… Οι κουτσαβακισμοί και οι μαγιές για γαλοπούλες δεν αναδεικνύουν πυγμή, αναδεικνύουν αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός σε ψευδοκουτσαβακισμούς. Όταν μάλιστα προεκλογικά αρνήθηκε μία προσωπική αντιπαράθεση για να ακούσει ο κόσμος και να κρίνει. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι εδώ».

Στόχος του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε, είναι η νίκη στις εκλογές και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης και τόνισε ότι το κρίσιμο δίλημμα των εκλογών είναι αν η χώρα θα συνεχίσει σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική κατεύθυνση που την οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με συγκεκριμένη στόχευση και πολιτικές που θα έχουν στόχο την κοινωνική συνοχή».

Όταν ρωτήθηκε εάν οι προτάσεις που κατέθεσε από τη ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική της χώρας είναι κοστολογημένες, ο κ.Τσίπρας απάντησε πως το κόστος των μέτρων μόνιμου χαρακτήρα ανέρχεται στα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση, ενώ αναφερόμενος στο μέτρο για την απαλλαγή φορολογίας μη φορολόγηση των γονικών παροχώ για περιουσίες μέχρι 800.000 ευρώ χαρακτήρισε “ανήθικο να νομοθετείς μόνο για τον εαυτό σου και την τάξη σου, υποστηρίζοντας ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία αυτό αφορά το 0,4% των φορολογουμένων, και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης φορολογεί για την τάξη του και ίσως για τον εαυτό του με βάση το πόθεν έσχες του».

Τα “πυρά” του κ.Τσίπρα δέχτηκε ο κ.Μητσοτάκης και για τις εξαγγελίες του για τους νέους, τις οποίες χαρακτήρισε εξευτελιστικές, τονίζοντας ότι τα 5 GB και ότι το πρόγραμμα στήριξης που εξήγγειλε αφορά μόνο 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες και “αυτά δεν δημιουργούν προοπτική. Εμείς μιλάμε για ριζικές αλλαγές και για όραμα που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στην χώρα”.

Επίσης, μεταξύ άλλων προειδοποίησε ότι ο αποκλεισμός της Αναπτυξιακής Τράπεζας από το εθνικό σχέδιο Εθνικής Ανάκαμψης της Κυβέρνησης θα οδηγήσει σε αποκλεισμό της συντριπτικής πλειονότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όσον αφορά την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το εμβόλιο ως πηγή ζωής και απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το πράξουν, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια να πειστούν γι αυτό και όχι μέτρα «αυταρχισμού και διχασμού». ενώ υποστήριξε ότι ο κ.Πολάκης δεν χρειάστηκε να πειστεί από κανέναν για να εμβολιαστεί και ότι “το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και δεν μπορεί να πείσει γιατί αντί να χρηματοδοτήσει το μήνυμα με στοχευμένες καμπάνιες χρηματοδότησε το μέσο. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι το τελευταίο μέσο”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε οξύμωρο να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για το πολιτικό Κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ, προσθέτοντας σκωπτικά ότι “Δεν έχει να περιμένει πολλά ο λαός απ’ τον κ. Μητσοτάκη πέραν από την υπουργοποίηση ενδεχομένως και του κ. Μπογδάνου”, τον οποίον και επέκρινε σφοδρά για την στοχοποίηση νηπίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *