Thursday , 18 April 2024

Αμεσα προς ψήφιση τα πρώτα τρία νομοσχέδια της κυβέρνησης

Τρία νομοσχέδια κατατίθενται τις προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των πρώτων νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο περιλαμβάνει την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την επιλογή γενικών διευθυντών στην ιεραρχία και τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα κατατεθεί στη Βουλή στις 24 Ιουλίου, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή στις 25 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Το δεύτερο νομοσχέδιο, που θα αφορά τις πρώτες μειώσεις φόρων (ΕΝΦΙΑ) και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων θα εισαχθεί στη Βουλή με μορφή του κατεπείγοντος στις 26 Ιουλίου και θα ψηφιστεί μέχρι 30 Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου.

Το τρίτο νομοσχέδιο, το οποίο είναι διυπουργικό, θα περιλαμβάνει – όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας – μία σειρά από διατάξεις όπως η ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, οι διορθωτικές παρεμβάσεις στους ποινικούς κώδικές και η κατάργηση «στο άσυλο βίας και ανομίας» στα πανεπιστήμια. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *