Friday , 26 April 2024

Αμοιβές δύο ταχυτήτων μεταξύ σπουδαστών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Του Γ. Κατσιάνη

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι ισχύουν για τις αμοιβές των σπουδαστών των σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με επιστολή του Συντονιστικού Συμβουλίου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ε.Δ. προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο,  οι μαθητές των ανώτατων στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των σχολών μονίμων υπαξιωματικών λαμβάνουν μόλις το 25% (!) της αμοιβής του δόκιμου υπαστυνόμου και το 50% της αμοιβής του δόκιμου αστυφύλακα.

Ειδικότερα, ένας μαθητής ΑΣΕΙ αμείβεται με 157,5 ευρώ ενώ ένας δόκιμος υπαστυνόμος λαμβάνει 623,7 ευρώ κατά την διάρκεια του πρώτου έτους φοίτησης.

«Πιστεύοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει τους μαθητές των παραγωγικών σχολών υπό το ίδιο πρίσμα και με τρόπο ισότιμο και δίκαιο προτείνουμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τον εξορθολογισμό των αμοιβών των μαθητών των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών ώστε να μπορούν να καλύψουν βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες τους. Αυτό απαιτείται να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι αυξημένες δαπάνες των σπουδαστών να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμού του επόμενου έτους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Συντονιστικού Συμβουλίου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ε.Δ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *