Friday , 19 April 2024

Ανάσα για τους κατοίκους της Κάσου μετά από μία εβδομάδα αποκλεισμού!                            

Του Γ. Κατσιάνη

Μετά το φιάσκο με το αεροδρόμιο του Καστελόριζου που παραμένει κλειστό για τρίτη συνεχή ημέρα(!) (Έκλεισε το αεροδρόμιο του Καστελόριζου στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου! – Thesseconomy), σήμερα παρουσιάζουμε την περιπέτεια των κατοίκων της Κάσου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρεία Sea Speed Ferries ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια των 19,20 και 21 Ιουλίου με το πλοίο Olympus  θα παραμείνουν ανεκτέλεστα «λόγω μη ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων».

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Εν μέσω καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να μένει κανείς χωρίς καράβι. Ήδη, πολλοί επισκέπτες που έχουν κλείσει κάποιο κατάλυμα για τις διακοπές τους στο νησί, προβαίνουν σε ακυρώσεις», δήλωσε στο OPEN ο  δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Με ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κάσου ζητούσε την παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «για την άμεση δρομολόγηση αξιόπλοου πλοίου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς προκαλείται τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην ήδη πληττόμενη τοπική κοινωνία».

Η άμεση ανταπόκριση Πλακιωτάκη

Τις εκκλήσεις των 1.000 κατοίκων του νησιού άκουσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης του Ε/Γ – Ο/Γ OLYMPUS από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα και τη διαπίστωση της μη κανονικής εκτέλεσης των δρομολογίων στις άγονες γραμμές, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη προβεί, σύμφωνα με το ν.4948/2022, στην πρόσκληση σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση των γραμμών αυτών μέχρι την 31/10/2022», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *