Thursday , 28 March 2024

Αναβάθμιση από τη Moody’s για την Ελλάδα

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε χτες το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Ba3 από τη βαθμίδα B1, με τις προοπτικές του να παραμένουν σταθερές προοπτικές.

 Οι βασικοί λόγοι για την αναβάθμιση, όπως ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή τους, είναι: Πρώτον, ότι οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στηρίζουν μία βιώσιμη βελτίωση της θεσμικής ισχύος και έχουν ήδη φέρει απτή πρόοδο σε τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της φορολογικής διοίκησης και της μάχης κατά της διαφθοράς.

  Δεύτερον, ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας τα επόμενα χρόνια είναι θετικές παρά την αρνητική βραχυπρόθεσμη επίπτωση, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.

Ως εξαιρετικά θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε το γεγονός ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

”Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της.

Μάλιστα, η αξιολόγηση έγινε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και των επιμέρους εθνικών οικονομιών, καθώς και υψηλής αβεβαιότητας που η πανδημία έχει επιφέρει.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή, την οικονομία της πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και συνεκτική».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *