Saturday , 20 April 2024

Αναβρασμό προκαλεί η πρόθεση της ΕΤΑΔ να παραχωρήσει το “Παλατάκι” (Κυβερνείο) σε ιδιώτη

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζεται από τον Δήμο Καλαμαριάς η γνωστοποίηση των σχεδίων της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινητων του Δημοσίου) για παραχώρηση του Κυβερνείου – πιο γνωστού ως “Παλατάκι” -σε ιδιώτη.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισημαίνει ότι “Το “παλατάκι” είναι για την Καλαμαριά ό,τι είναι για την Θεσσαλονίκη ο Λευκός Πύργος, ένα τοπόσημο που πρέπει να γίνει φάρος πολιτισμού!”,.

Επίσης, με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην αντιδήμαρχος, Δημσοθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνει ότι “ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μας αιφνιδίασε με τις δηλώσεις του σε εφημερίδα της πόλης μας, ότι «με δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη (το Παλατάκι) για μακροχρόνια αξιοποίηση» χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι η χρήση του κτιρίου. Η διαδικασία αυτή παραπέμπει σε αναζήτηση επενδυτή για εμπορικές δραστηριότητες Όμως το εμβληματικό αυτό νεοκλασικό κτίριο είναι μνημείο υπερτοπικής σημασίας. Πρέπει να αποτελέσει τοπόσημο πολιτισμού πάνω στο ανατολικό άκρο του ημικυκλίου του εσωτερικού λιμένα της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να «συνομιλεί» και να κλείσει το τρίγωνο πολιτισμού με τα άλλα δύο κέντρα , τα κτίρια της Α’ προβλήτας του λιμανιού και του Μεγάρου Μουσικής που δεσπόζουν επάνω στο θαλάσσιο μέτωπο. Η γενικά αποδεκτή θέση ότι το κτίριο και ο περιβάλλον χώρος μπορεί και πρέπει να φιλοξενήσει ένα μεγάλο φάσμα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, έχει καταγραφεί πριν ένα χρόνο, από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς κατά την παρουσίαση του ΕΧΣ που εκπονεί η Περιφέρεια για το θαλάσσιο μέτωπο….”

Tο Thesseconomy.gr θα επανέλθει σύντομα στο θέμα με ρεπορτάζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *