Tuesday , 19 March 2024

“Αναρμόδιο”(!) δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών στα αιτήματα των μεταφορέων για ενισχύσεις

Του Γ. Κατσιάνη

Στο μαρτύριο της…σταγόνας υποβάλλει τους μεταφορείς η κυβέρνηση, με τον χρόνο να κυλά βασανιστικά για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η αρχή των επαφών έγινε με τη συνάντηση που είχε στα μέσα Απριλίου ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) όπου τέθηκαν τα αιτήματα από την πλευρά των αυτοκινητιστών.

Ακολούθησε στα τέλη Απριλίου, η συνάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδου με την ΟΦΑΕ και ο κύκλος των επαφών ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανάση.

Έκτοτε, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου και δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα των μεταφορέων.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζήτησε ραντεβού και με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

“Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι αναρμόδιο (!) και ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών”, ήταν η απάντηση που έλαβε η ΟΦΑΕ από το γραφείο του κ. Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση έχει εξοργίσει τους μεταφορείς, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να επανεξετάσουν την στάση τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *