Saturday , 20 April 2024

Αναστάτωση σε σχολείο της Θέρμης, λόγω αρνητή των self tests

Έντoνη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πατέρας μαθητή επέμενε να εισέλθει ο γιος στις εγκαταστάσεις του σχολείου, επί της οδού Μανδρίτσα 2, χωρίς  να προσκομίσει το απαιτούμενο τεστ αυτοδιάγνωσης (self test) κατά του κορονοΐου.

Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, ο πατέρας προσπέλασε τον αύλειο χώρο και στη συνέχεια εισήλθε εντός του κτηρίου, ζητώντας ο γιος του να παρακολουθήσει το μάθημα χωρίς το πιστοποιητικό διενέργειας self test.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, άρχισε να φωνάζει και ενεπλάκη σε λεκτική διαμάχη με τη διευθυντρια του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται μάλιστα να απώθησε τη διευθύντρια, η οποία ακολούθιως κάλεσε την Άμεση Δράση και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.

Ο πατέρας, αρνητής των self tests, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Θέρμης, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για δύο αδικήματα, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της έργω εξύβρισης. Σε βάρος του κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.  

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θέρμης, Στέλιος Αποστόλου, ο οποίος είπε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, ο πατέρας εισήλθε στο χώρο του  σχολείου και ζήτησε το παιδί του να κάνει μάθημα, χωρίς να προσκομίσει self test. Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ο εν λόγω πατέρας φέρεται να είναι αρνητής των self test και της μάσκας προστασίας.

Κατά τη μεταφορά του από το ΑΤ Θέρμης στην Εισαγγελία, ο πατέρας του μαθητή επέδειξε με έμφαση στους δημοσιογράφους τις χειροπέδες που του  είχαν φορέσει οι αστυνομικοί και δήλωσε: «Πήγα το παιδί μου στο σχολείο να κάνει μάθημα όμορφα και ωραία, όπως πρέπει να γίνεται, καθως είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη. Δε δέχομαι το selt test, δε φοράμε τη μάσκα, διότι έχουμε ανακαλέσει τους αντιπροσώπους μας. Έχουμε κάνει ανάκληση της πληρεξουσιότητας των αντιπροσώπων».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *