Thursday , 28 March 2024

Αναστολή συμβάσεων εργασίας για περισσότερους εργαζόμενους στην εστίαση, ζητά η ΠΟΕΣΕ

Τη διεύρυνση των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τους οποίους ισχύει η αναστολή των συμβάσεων εργασίας,ζητά από το υπουργείο Εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Με ανακοίνωση της, η ΠΟΕΣΕ τονίζει ότι οι επιχειρήσεις εστίασης που θίγονται από την εξάπλωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και τις μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, ξεπέρασαν κατά πολύ τις επιχειρήσεις με μουσική.

“Η κίνηση στην αγορά έχει μειωθεί δραματικά κι όσο αυξάνονται τα κρούσματα τόσο περισσότεροι πολίτες μειώνουν ή αποφεύγουν εντελώς τις εξόδους. Η προοπτική αύξησης των κρουσμάτων για τις επόμενες τουλάχιστον ημέρες θα οδηγήσει σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που είχαν προετοιμαστεί για την αυξημένη κίνηση των εορτών”, σημειώνει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία και καλεί το υπουργείο Εργασίας να επεκτείνει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

“Ζητούμε συγκεκριμένα να διευρυνθούν οι ΚΑΔ για τους οποίους ισχύει η αναστολή των συμβάσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να συμπεριλάβουν όλες τις επιχειρήσεις της εστίασης που θίγονται από την καθίζηση της κίνησης”, επισημαίνει η ΠΟΕΣΕ και υπογραμμίζει ότι η διεύρυνση των ΚΑΔ “θα αποτρέψει τη χρεοκοπία χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης που θα εκτίνασσε την ανεργία, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *