Saturday , 20 April 2024

Αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ και αιχμές κατά Ευ. Βενιζέλου από τη Φ. Γεννηματά

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος αποχώρησε χτες από το ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά η οποία το πρωί της Κυριακής ψήφισε στο 100ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνα.

Όπως είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήρθε η ώρα «να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις και τον πολιτικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ». Σήμερα, πρόσθεσε, οι πολίτες, «θα δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και στις περιφέρειες. Στόχος είναι να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Φ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος. «Λυπάμαι για την απόφαση του κ. Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή προσπάθεια σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά από οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε. Οι απόντες απλώς ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση αν προσφέρθηκε στον κ. Βενιζέλο κάποια θέση στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά απάντησε καταφατικά. «Σε όποια περιφέρεια ήθελε με σταυρό».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως «οι πολίτες υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές πολιτικές».
Η αποχώρηση

Υπενθυμίζεται ότι χτες, Σάββατο (1/6) ο Ευάγγελος Βενιζέλος με μια αιχμηρή δήλωση ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, καθώς με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, στις επικείμενες εθνικές εκλογές τίθεται ο Γιώργος Καμίνης.
Αναλυτικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα.
Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.
Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.
Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.
Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

Φόβοι για τις επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές
Η ξαφνική κρίση προκαλεί αναταράξεις μεταξύ των στελεχών και τους υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στο κόμμα. Ήδη στελέχη παραιτούνται, άλλοι δηλώνουν ότι δεν θα πολιτευθούν με το ΚΙΝΑΛ, ενώ εκατοντάδες στελέχη του ΚΙΝΑΛ έσπευσαν χτες στο γραφείο του κ. Βενιζέλου για να του εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *