Saturday , 27 April 2024

Ανεξέλεγκτη η οδική μεταφορά εμπορευμάτων στη χώρα μας, λόγω απουσίας μεικτών κλιμακίων!

Του Γ.Κατσιάνη

Την σύσταση μεικτών κλιμακίων που θα ελέγχουν την παράνομη μεταφορά εμπορευμάτων, ζήτησε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

“Δυστυχώς εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένας έλεγχος στα εμπορεύματα των φορτηγών που εισέρχονται στη χώρα μας, διότι δεν υπάρχουν μεικτά κλιμάκια”, δήλωσε στο thesseconomy.gr o πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης.

Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, το μεικτό κλιμάκιο θα πρέπει να αποτελείται από υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών (τελωνιακός ή εφοριακός), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (γεωπόνος), Υποδομών και Μεταφορών (τεχνικός) καθώς και Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικός).

Επιπλέον, στο “μικροσκόπιο” βρέθηκαν η ανανέωση του στόλου των φορτηγών και των τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς μεταφορών, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μεταφορικές επιχειρήσεις, η οδική ασφάλεια και η έλλειψη οδηγών,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *