Thursday , 28 March 2024

Ανεστάλη η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Αναστέλλεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, λόγω…χειμερινών πληροτήτων.

Με ανακοίνωσή της η Levante Ferries Group αναφέρει ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, “το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκης – Σμύρνης ολοκληρώνεται στις 30/11/2022 (σ.σ. σήμερα).

Από την έναρξη των δρομολογίων στις 10/10/2022 η εταιρεία πραγματοποίησε ήδη 40 ταξίδια, θέτοντας τις βάσεις για την απρόσκοπτη επιβατική και εμπορική διασύνδεση των δύο χωρών.

Αυτή η δίμηνη εξυπηρέτηση της γραμμής αποτελεί χρήσιμη παρακαταθήκη για την εύκολη και γρήγορη επανεκκίνηση των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν 2023.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

H Levante Ferries ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί της για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του μοναδικού εγχειρήματος, καθώς και όσους επέλεξαν να ταξιδέψουν μαζί της σε αυτό το πρωτοποριακό και ιστορικό ταξίδι”.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει από την πλευρά του ότι η σύνδεση ανεστάλη μέχρι τις 31 Μαρτίου λόγω χαμηλής ζήτησης από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες και ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Σμύρνη, Γιουσούφ Οζτκούρκ, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή και δηλώνει ότι “η απόφαση αναστολής δεν είναι αποδεκτή από εμάς. Εχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σ’ αυτή τη γραμμή για σχεδόν 8 χρόνια. Είχε ως στόχο να φέρει ταχύτερα τα εξαγωγικά φορτία της Τουρκίας στην Ευρώπη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *