Friday , 19 April 2024

Ανησυχία του ΕΕΘ για το “πάγωμα” της αναπαλαίωσης της αγοράς Μοδιάνο

Λύπη και ανησυχία για το “πάγωμα’ της αναπαλαίωσης-ανακαίνισης της παραδοσιακής αγοράς Μοδιάνο εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Όπως γνωστοποίησε με ρεπορτάζ της η TV 100, μικρομέτοχοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες, λόγω διαφωνίας τους με το μοντέλο διαχείρισης του ακινήτου που προωθεί ο Όμιλος Φάϊς

Η εν λόγω αίτηση των μικρομετόχων συζητήθηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι την έκδοση της απόφασης δεν μπορέι να γίνει καμία εργασία στην αγορά Μοδιάνο. 

Η εξέλιξη αυτή, που οφείλεται σε δικαστικές εμπλοκές, όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΕΕΘ σε σχετική ανακοίνωσή της, είναι εξαιρετικά αρνητική.

“Η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών πολλαπλασιάζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Κυρίως επειδή συνδυάζονται με τα γνωστά προβλήματα του σταθμού Βενιζέλου. Το Ε.Ε.Θ. είχε επισημάνει ότι η επένδυση στην Αγορά Μοδιάνο δεν προχωρά με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη θέση εκείνη και αναδεικνύουν πόσο ορθή ήταν η πρόταση μας για συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας στο επενδυτικό σχήμα, που δυστυχώς αποκλείστηκε”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *