Thursday , 2 May 2024

«Ανοίγει» σήμερα η 87η ΔΕΘ με 1.500 εκθέτες και χωρίς τον πρωθυπουργό – Τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία

Υπό τη σκιά των πλημμυρών και τον τραγικό απολογισμό της θεομηνίας στη Θεσσαλία και χωρίς την καθιερωμένη βόλτα του πρωθυπουργού, την ομιλία του και τη συνέντευξη Τύπου ανοίγει σήμερα τις…πύλες της η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία. Πάνω από 1.500 εκθέτες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση ενώ πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΔΕΘ. Στη φετινή Έκθεση οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές φθάνουν τις 18. Νότια Κορέα, Μολδαβία, και Ταϊλάνδη συμμετέχουν για πρώτη φορά στη ΔΕΘ ενώ Ουκρανία, Ουρουγουάη, Μπαγκλαντές, η Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Ουκρανία, Σερβία είναι επίσης μερικές από αυτές.

Χωρίς τον πρωθυπουργό
Λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» που πλήττει τη Θεσσαλία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, καθώς ήδη από χθες, Παρασκευή, βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να επισκεφτεί την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις από τη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία συμμετέχει στη φετινή ΔΕΘ από την πρώτη διοργάνωση της το 1926 και από τότε η γειτονική χώρα έχει αδιάλειπτη παρουσία σε πολλές γενικές και κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO. Το περίπτερο της Βουλγαρίας θα είναι το 13, έκτασης 2.600 τ.μ. 60 επιχειρήσεις από κλάδους της ενέργειας, της βιομηχανίας της τεχνολογίας, των μεταφορών, του τουρισμού, των καλλυντικών, της τεχνολογίας αλλά και των τροφίμων, αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών». Στο επίκεντρο της φετινής Έκθεσης βρίσκεται η συμμετοχή της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας, η οποία πλαισιώνεται από μια σειρά εκδηλώσεων με αρχή τα εγκαίνια του βουλγαρικού περιπτέρου, όπου θα συμμετάσχουν οι φημισμένοι μουσικοί Wladigeroff Brothers και τα χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής της Βουλγαρίας. Στην 87η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.000 συναντήσεις ανάμεσα σε επιχειρήσεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Το πρόγραμμα της ΔΕΘ
Οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα σε εκδηλώσεις με πηγές έμπνευσης τον πολιτισμό, την οικονομία, την κοινωνία, την τεχνολογία και τον αθλητισμό, πέραν του αμιγώς εκθεσιακού σκέλους. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η ημερίδα Ελλάδας-Βουλγαρίας στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το συνέδριο για τη Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών με θέμα «Προστατεύοντας τη ζωή-Χτίζοντας ανθεκτικότητα», την έκθεση «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές», το «Τουρνουά ΔΕΘ ποδοσφαίρου 5Χ5» με μήνυμα «Όχι στη βία» καθώς και δεκάδες ακόμα ενδιαφέρουσες, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

«Καινοτομίες και ρεκόρ»
«Θεωρούμε ότι σε κάποια πράγματα θα πλησιάσουμε τα ρεκόρ», είπε για τη φετινή Έκθεση ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας. Αναφερόμενος στη συμμετοχή της Βουλγαρίας ο κ. Τζήκας υπογράμμισε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας» ενώ τη χαρακτήρισε ως μια «μεγάλη ευκαιρία» για τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, είπε ότι «η 87η ΔΕΘ θα παρουσιάσει όλες τις νέες προκλήσεις στην τεχνολογία, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενέργεια, την εκπαίδευση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *