Sunday , 5 May 2024

Ανοίγει την 1η Ιουλίου το τελωνείο της Εξοχής

Του Γ. Κατσιάνη

Ανεβάζει τις μπάρες από την Πέμπτη 1η Ιουλίου το τελωνείο της Εξοχής στη Δράμα. Πρόκειται για τη δεύτερη, μετά τον Προμαχώνα, μεγαλύτερη πύλη εισόδου στη χώρα για τον χερσαίο τουρισμό καθώς το 2019 περισσότερα από 230.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα πέρασαν από τον συγκεκριμένο μεθοριακό σταθμό.

Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία του σταθμού ελήφθη μετά την κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν την περασμένη εβδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος και ο περιφερειάρχης του Μπλαγκόεβγκραντ, Νικολάϊ Σούσκοβ.

«Η εισροή επισκεπτών και τουριστών από τη γειτονική χώρα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, καθώς ο οδικός τουρισμός συμβάλει πάνω από το 20% στο τοπικό ΑΕΠ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», σημείωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 23 Ιουνίου, κάτοικοι της πόλης Γκότσε Ντέλτσεφ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, ζητώντας να ανοίξει οι μεθοριακοί σταθμοί Ίλιντεν-Εξοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *