Friday , 26 April 2024

Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου “αγκαζέ” με τα self rapid tests

Επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο στις 5 Απριλίου σε συνδυασμό με τη διενέργεια των self rapid tests που θα διατίθενται από τα φαρμακεία. Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα self rapid tests θα είναι υποχρεωτικά να γίνονται κάθε εβδομάδα από τους εργαζόμενους σε μια σειρά εργασιακών κλάδων όπως το λιανεμπόριο και την εστίαση, τον τουρισμό, την ακτοπλοϊα – ναυτιλία, τη μεταποίηση αλλά και τα δικαστήρια. Η διάθεσή των self tests θα αρχίσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. Θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες.

Ο συνδυασμός των self tests με τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων εκ μέρους των καταστημάτων αλλά και του 3ωρου χρονικού ορίου που θα δίνεται στον καταναλωτή μία φορά την ημέρα με αποστολή sms στο νέο 5ψήφιο τηλεφωνικό κωδικό 13032, θεωρείταιότι διαμορφώνουν τις βάσεις για την πλήρη και ασφαλή επαναφορά της αγοράς χωρίς click away και click inside.

Ταυτόχρονα, κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η εργαλειοποίηση των self tests σε συνδυασμό με την ταχεία διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού μπορεί να είναι το στοιχείο εκείνο που θα δώσει ώθηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ενδεχομένως, με αυτο τον τρόπο δίνεται το πράσινο φως και για να επιτραπεί η επαναλειτουργία της εστίασης αποκλειστικά όμως σε εξωτερικούς χώρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *