Friday , 29 March 2024

Ανοίγει το τελωνείο της Νυμφαίας, μετά την πρωτοβουλία Στυλιανίδη και τις αντιδράσεις φορέων της περιοχής;

Του Γ. Κατσιάνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το τελωνείο της Νυμφαίας, τις επόμενες ημέρες, αφήνει ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρώην υπουργός τονίζει πως «η τοπική αναποτελεσματικότητα και η κεντρική αδιαφορία κάποιων οδήγησε στο τελευταίο ΦΕΚ», το οποίο προβλέπει το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού μέχρι την Δευτέρα 24 Μαΐου, γεγονός που συνεπάγεται την απαγόρευση εισόδου τουριστών από το συγκεκριμένο σημείο. 

Ωστόσο, ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει πως «η στοιχειοθετημένη αντίδραση και διεκδίκηση μας έπιασε τόπο», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς «τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα τον διευθυντή του, Γ. Δημητριάδη, τον Υφυπουργό, Λευτέρη Οικονόμου για τη στήριξη και τους συναδέλφους Ν. Παναγιωτόπουλο και Μ. Λαζαρίδη για τη συνεργασία».

Επιπλέον, ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει πως «η ιστορία αυτή ελπίζω να είναι πολιτικά διδακτική για κάποιους, διότι η πολιτική για τον τόπο δεν ασκείται ούτε με φωτογραφίες, ούτε μόνο με δελτία τύπου αλλά με υπεύθυνη δουλειά, με συντονισμό και συνεργασία για την παραγωγή αποτελεσμάτων».

Κύμα αντιδράσεων

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία με ανακοίνωση της τονίζει πως «η απόφαση της κυβέρνησης, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, να απαγορεύσει τη διέλευση τουριστών από το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλο τον τουριστικό κλάδο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, διογκώνοντας ακόμη περαιτέρω τα οικονομικά προβλήματα των τουριστικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων εστίασης στην υγειονομική κρίση των τελευταίων μηνών».

Με την σειρά του, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (ΕΒΕΡ) επισημαίνει την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών του τελωνείου, μέσω της εγκατάστασης isobox «με στόχο να εγκατασταθεί εκεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να ανοίξει για τους τουρίστες» ενώ ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης τονίζει πως «η Κομοτηνή και η Ροδόπη δεν μπορεί να αποτελεί το αποπαίδι της ανάπτυξης! Οι υπεύθυνοι οφείλουν ν’ απαντήσουν άμεσα και να ακυρώσουν την απόφαση, που βάζει ταφόπλακα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *