Saturday , 20 April 2024

Αντιμέτωπες με τσουχτερά “πρόστιμα” χιλιάδες επιχειρήσεις αν δεν αναβαθμίσουν τον φορολογικό τους μηχανισμό μέχρι τις 31 Ιουλίου

Του Γ. Κατσιάνη

Σε… αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί χιλιάδες επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία προκειμένου να αναβαθμίσουν το φορολογικό ηλεκτρονικό τους μηχανισμό (ΦΗΜ), μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Η προθεσμία που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών καθιστά ιδιαίτερα πιεστική τη συγκεκριμένη διαδικασία ενώ συνεπάγεται και επιπλέον κόστος για όσους προβούν στη συγκεκριμένη αλλαγή.

‘Θεωρώ ότι συνολικά το 70% των επιχειρήσεων θα πρέπει να αλλάξει τον ΦΗΜ, σε διάστημα 18 ημερών, χρονικό διάστημα το οποίο θεωρώ ότι είναι αδύνατο για να διεκπεραιωθεί μια τόσο σύνθετη διαδικασία”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Όσον αφορά το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν για την αλλαγή του ΦΗΜ, το τεχνικό κόστος κυμαίνεται μεταξύ 120-150 ευρώ.

“Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία, τότε οι επιχειρηματίες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ως 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο”, σημείωσε ο κ.Σιώζιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *