Tuesday , 23 April 2024

Αντώνης Σαουλίδης:«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια αναβίωση της αγοράς εργασίας δύο ταχυτήτων»

Την ανάγκη να μπει “φρένο” στην ανάπτυξη χωρίς θέσεις εργασίας (Jobless growth), υπογράμμισε ο Αντώνης Σαουλίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για τον Μάη του ’36, ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στην έξοδο από την κρίση έχουν να κάνουν με την εργασία (ανεργία, χαμηλή απασχόληση, brain drain,προσαρμογή στα νέα τεχνολογικά δεδομένα)».

Όσον αφορά το εισόδημα, ο κ. Σαουλίδης σημείωσε ότι ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% το 2022 με βάση τον ΟΟΣΑ ενώ η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Ε.Ε, με βάση την Eurostat.

«Απαιτείται η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με τριμερή διαπραγμάτευση και συμφωνία των κοινωνικών εταίρων καθώς και η επαναφορά των τριετιών στην μισθολογική εξέλιξη», δήλωσε και υποστήριξε ότι «η συνεχής απορρύθµιση των εργασιακών σχέσεων – χωρίς την πίεση κάποιας τρόικας – και η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, αποτελούν αναπόσπαστο τµήµα και σηµαντικότατο παράγοντα της οικονοµικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Επιπλέον, ο κ. Σαουλίδης τάχτηκε υπέρ της εφαρμογής στρατηγικής της πλήρους απασχόλησης με ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και πολιτικών στήριξης ανέργων με voucher 600 ευρώ τον μήνα-για ένα χρόνο σε κάθε απολυμένο.

«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια αναβίωση της αγοράς εργασίας δύο ταχυτήτων, με εντός και εκτός των τειχών των προνομίων. Να υπερνικήσει την αδήλωτη και τη χαμηλά αμειβόμενη εργασία», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *