Friday , 29 March 2024

Αντώνης Σαουλίδης: “Τι έκαναν επί τέσσερα χρόνια εφόσον γνώριζαν για τα ζητήματα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο;”

Τρεις βασικές παραμέτρους στην πολιτική συζήτηση μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έθεσε μιλώντας στο OPEN ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκη με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Αντώνης Σαουλίδης.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε αρχικά στις αλλεπάλληλες συγνώμες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πολιτική στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να κάνουμε με συγνώμες αλλά με πολιτικές προτεραιότητες», σημείωσε και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν έθεσε ως προτεραιότητα τα ζητήματα ασφαλείας του ελληνικού σιδηρόδρομου.

«Σε προσυνέδριο της ΝΔ το 2019 ανέδειξαν το συγκεκριμένο ζήτημα. Γνώριζαν ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στους εθνικούς σιδηροδρόμους. Αφού γνώριζαν από το 2019. Γιατί δεν το έθεσαν σαν πρώτη πολιτική προτεραιότητα και στα 4 χρόνια που κυβερνούν τον τόπο να μην το έχουν λύσει αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα ασφάλειας;», επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναρωτήθηκε γιατί ενώ στο υπουργείο και την κυβέρνηση γνώριζαν ότι δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της ασφάλειας, ο Κ. Καραμανλής μίλησε για ασφαλές σιδηρόδρομο στη Βουλή.

«Λέμε ότι ευθύνονται όλα τα κόμματα, η ευθύνη κατανέμεται ίσα; Τι έχει συμβεί με την σύμβαση 717; Υπογράφηκε το 2014 και θα παραδιδόταν το έργο το 2016. Φτάσαμε στο 2023 και δεν έχει παραδοθεί απολύτως τίποτα», τόνισε ο Αντώνης Σαουλίδης.

«Να αναδείξει η εισαγγελική έρευνα τις ευθύνες. Σεβόμαστε τις ανεξάρτητες αρχές. Να ερευνήσει και τις πολιτικές και τις ποινικές ευθύνες», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *