Friday , 26 April 2024

Ανώτατες τιμές στα είδη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ζητά το ΚΕΠΚΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη απέστειλε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ζητώντας να επιβληθούν ανώτατες τιμές σε όσα είδη χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ Νίκος Τσεμπερλίδης επεσήμανε ότι “όλοι θυμόμαστε την έκρηξη τιμών που πραγματοποιήθηκε καθώς και την έλλειψη στα είδη που χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού covid19 (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα, απολυμαντικά κ.λπ.). Επειδή ο χειμώνας πλησιάζει και η αύξηση της ζήτησης αυτών των ειδών θεωρείται σίγουρη (ήδη βιώνουμε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας) ζητούμε να επιβληθεί ανώτατη τιμή σε όσα είδη σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πριν η αγορά εκμεταλλευτεί επόμενη ζήτηση. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα στα είδη αυτά που μπορούν να προφυλάξουν την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών”.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της χώρας για το αίτημα των καταναλωτών να τεθούν ανώτατες τιμές στα είδη που σχετίζονται με τον COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *