Wednesday , 24 April 2024

“Αν δεν αυξηθούν ημερησίως οι εμβολιασμοί δεν πιάνουμε ανοσία της αγέλης το 2021” εκτιμούν οι επιδημιολόγοι

Για την εξέλιξη της πανδημίας, τα μέτρα που ελήφθησαν έως τώρα και τις αντιστάσεις αλλά και την υπομονή της κοινωνίας αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στον Alpha 9.89 η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν νέα ισχυρά μέτρα για να αποφύγουμε το ολικό κλείσιμο της οικονομίας και τις τεράστιες επιπτώσεις που αυτό έχει.

Εκτός από την παράταση του lockdown πρότεινε να ληφθούν μέτρα εξάλειψης του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την ντατικοποίηση των προσπαθειών στη βιομηχανία με ενεργοποίηση γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι παρόντες, την αύξηση εξ αποστάσεως εργασίας σε επίπεδο 90% και τη διενέργεια πολλών τεστ, έτσι ώστε όπου υπάρξει κρούσμα να απομονωθεί.

Σημείωσε ότι είμαστε μακριά από την κυβερνητική υπόσχεση για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021. Επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ραγδαία αύξηση εμβολιασμών καθημερινά.

«Αν δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση στον αριθμό των εμβολιασμών ημερησίως δεν πρόκειται να έχουμε ούτε μέσα στο 2021 ανοσία αγέλης» ξεκαθάρισε η κ. Λινού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *