Wednesday , 24 April 2024

“Αν παιδί μου, ήμουν εξεταστής σου στην Ιατρική και απαντούσες έτσι στην ερώτησή μου, θα σε είχα στείλει να παίξεις σπίτι με τη γάτα σου” – Σφοδρή κριτική για την αξιοπιστία των self tests από τον πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και για τις απαντήσεις που δίνονται από τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων άφησε χθες με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και χειρουργός μεταμοσχεύσεων Δημήτρης Γάκης.

Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε πως “μετά λέμε γιατί προκαλείται ανασφάλεια και αρνητισμός στους πολίτες…” και πρόσθεσε: “Απήλαυσα τον κ. Χαρδαλιά με ύφος Υπερεπιδημιολόγου να τοποθετείται σε επιδημιολογικά θέματα…αλλά να έχουν γραμμένες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν το περίμενα….Για αυτό δεν γίνονται ζωντανά οι ερωτήσεις, παρά το ότι με το Ζoom είναι παιγνιδάκι…Για να μην ξεβρακωθούν οι «ειδικοί»…Ειδικά, ο συμπαθής κατά τα άλλα, νεαρός επιδημιολόγος, που όταν ζορίστηκε με την ερώτηση δημοσιογράφου της Iatronet ότι μέχρι πρόσφατα , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έγιναν 54.936 επανέλεγχοι σε θετικά αρχικά self test, διαπιστώθηκε ότι μόνο 7.304 ήταν πραγματικά θετικά στον επιβεβαιωτικό έλεγχο, άρα το 88,6% ήταν ψευδώς θετικό, απάντησε κοιτώντας επανειλημμένα το χαρτί του: “Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας των self test”!!! Έκλεισα την τηλεόραση… Αν παιδί μου, ήμουν εγώ εξεταστής σου στην Ιατρική και απαντούσες έτσι στην ερώτησή μου , θα σε είχα στείλει να παίξεις σπίτι με την γάτα σου…” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης.

Στην ανάρτησή του ανάρτησε και μια φωτογραφία που δείχνει ότι τα self tests είναι από το….μέλλον! Όπως επισημαίνει “η ημερομηνία παραγωγής είναι 2023 ! Η ημερομηνία λήξης μία ημέρα πριν την ημερομηνία παραγωγής! Συσκευασμένο σε φάκελλο αποστείρωσης για νοσοκομειακή χρήση. Εμφανώς δεν έχει καμμία σχέση με το τεστ που απεικονίζεται στην μπροσούρα της επίσημης εταιρείας! Η ίδια τα έχει καταγγείλει ως πλαστά και η Κινεζική Κυβέρνηση μπλόκαρε την περαιτέρω εξαγωγή” και διευκρινίζει ως προς την ημερομηνία παραγωγής ότι “είναι γραμμένη αντίστροφα κατά το Αμερικανικό πρότυπο , δηλαδή 16-03-2023 !Το σήμα του εργοστασίου αριστερά σημαίνει ημερομηνία παραγωγής. Η δευτερη σειρά με την ένδειξη LOT είναι το ενδεικτικό της παρτίδος και η τελευταία σειρά , κάτω, είναι η ημερομηνία λήξης που είναι μια ημέρα πρίν, 15-03-2023 ! Δηλαδή αυτό το test έληξε πριν…παραχθεί!”.

Κλείνοντας ως υστερόγραφο αναφέρει : “Αγαπητή Iatronet, η απάντηση είναι ότι κυκλοφορούν ακόμη τα πλαστά Κινεζικά self test , τα οποία έδωσαν χθες σε συγγενή μου, εκπαιδευτικό, για να τα κάνει την Κυριακή. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *