Friday , 29 March 2024

Απάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στον Α. Γαβότση για τις μεθοδεύσεις του στο θέμα του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου, για τα «μαγειρέματά» του στα… ντιμπέιτ και για τη «σύμπλευσή» του με Παπακωνσταντίνου -Εδιρνέλη

«Πέντε χρόνια πλήρους απαξίωσης δεν σώζονται με τερτίπια της τελευταίας στιγμής». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης, απαντώντας στη χτεσινή ανακοίνωση τού απερχόμενου δημάρχου σχετικά με το Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο. Επίσης, ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρεται και στα «μαγειρέματα» που αναδείχτηκαν κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με κορυφαίες τις μεθοδεύσεις των Γαβότση- Παπακωνσταντίνου- Εδιρνέλη οι οποίοι σε… αγαστή συνεργασία και σε πλήρη σύμπλευση αποκαλύφθηκε πως επιλέγουν να προχωρήσουν σε «στημένα» ντιμπέιτ θέτοντας εκτός του δικού τους «τραπεζιού» τον κ. Πολυχρονίδη και τοποθετώντας τον στο πάνελ των πρωτοεμφανιζόμενων συνδυασμών.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, «οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την προεκλογική παρουσία τού επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ”Συνεργασία Τώρα”, Ανέστη Πολυχρονίδη με το… επιχείρημα πως ηγείται ενός νέου συνδυασμού παρότι ο ίδιος σήμερα είναι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση προ μηνών του αρχηγού της και τον ορισμό του κ. Πολυχρονίδη ως επικεφαλής από τους δημοτικούς συμβούλους τού εν λόγω συνδυασμού.
Μάλιστα και οι τρεις, εμφανίστηκαν με κοινή πρόταση για την προεκλογική παρουσία των συνδυασμών, ενώ ο μόνος που αντέδρασε στη στάση τους απέναντι στον κ. Πολυχρονίδη ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγγελος Θεμελής».

Αναλυτικά η δήλωση- απάντηση του κ. Πολυχρονίδη έχει ως ακολούθως:
«Πέντε χρόνια πλήρους απαξίωσης της απερχόμενης διοίκησης δεν σώζονται με τερτίπια της τελευταίας στιγμής ούτε με προσωπικές επιλογές των εργολάβων που θα αναλάβουν ένα έργο 600.000 ευρώ.
Υπάρχει η δυνατότητα επαναδημοπράτησης του έργου που αφορά στην ανακατασκευή του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου με πλήρη διαφάνεια και χωρίς καμία, μα καμία, υπόνοια συναλλαγής.
Αλλά μέσα στον πανικό της η απερχόμενη διοίκηση, και στο… παρά πέντε της διεξαγωγής των εκλογών, αναζητά «σανίδα σωτηρίας» και συνυπεύθυνους στην ανικανότητά της να ολοκληρώσει ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε τέλμα εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά δε στην προσπάθεια του απερχόμενου δημάρχου και των «πρόθυμων» συνεργατών του να μας φιμώσουν και να μας απαξιώσουν υποβαθμίζοντας την 20ετή παρουσία μου στα διάφορα δημοτικά συμβούλια και τον ρόλο μου στην τελευταία πενταετία ως εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να είναι βέβαιοι πως αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Οι τρεις τους σε κοινή γραμμή πλεύσης εναντίον μας επιχείρησαν να μπλοκάρουν ακόμη και την παρουσία του συνδυασμού μας με μικρά σταντ –αυτά που επιτρέπει ο νόμος- σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Αλλά δεν τα κατάφεραν.

Δώσαμε μάχη για τα αυτονόητα. Και οι συμπολίτες μας θα δώσουν την απάντηση σε όσους κινούνται παρασκηνιακά και επιλέγουν τακτικισμούς και ύποπτες μεθοδεύσεις.

Τέλος, αποκαλύφθηκε η συμπαιγνία των «τριών» και στο θέμα των τηλεοπτικών συζητήσεων, καθώς όπως φάνηκε επιλέγουν τα «στημένα» ντιμπέιτ αποκλείοντας τη δική μας παρουσία!

Εμείς στεκόμαστε όρθιοι απέναντι σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και τους προτείνουμε ντιμπέιτ με όλους τους υποψήφιους δημάρχους.

Ο κόσμος γνωρίζει, καταλαβαίνει τι γίνεται και θα δώσει την απάντησή του στην κάλπη».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *