Saturday , 20 April 2024

Απαγορεύεται ο μπουφές στα ξενοδοχεία – Τι θα ισχύσει για το εφετινό καλοκαίρι

Προβληματισμένοι είναι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της χώρας. Αγωνιούν για το εάν υπό αυτές τις συνθήκες θα έρθουν τουρίστες. Επιπλέον, προβληματίζονται για την λειτουργικότητα των μέτρων που απαιτούνται.

Από την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το σχέδιο οδηγιών για τη λειτουργία των ξενοδοχείων. Τα ξενοδοχεία 12μηνης διαρκειας θα λειτουργήσουν κανονικά την 1η Ιουνιου, ενώ επισπεύδεται και η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων κατά 15 ημέρες. Για αυτά θα αρχίσει η σεζόν στις 15 Ιουνίου.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι “Προτιμούμε να μην ανοίξουμε από το να κάνουμε τα ξενοδοχεία νοσοκομεία”.

Οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου υποστηρίζουν ότι τα ξενοδοχεία με αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες και θερμομετρήσεις συνθέτουν τη φετινή εικόνα της καλοκαιρινής σεζόν. Θα θυμίζουν περισσότερο νοσοκομεία παρά ξενοδοχεία λένε οι επιχειρηματίες

Παράλληλα, σχεδιάζονται αυστηρά πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων των ξενοδοχείων, καθώς και των δωματίων. Οι είσοδοι και οι έξοδοι κάθε δωματίου και πιθανόν και οι διαδρομές εντός του συγκροτήματος θα προσδιορίζονται επακριβώς για κάθε δωμάτιο για να μη συμπίπτουν κατά το δυνατόν οι επισκέπτες. Τα εντός δωματίων γεύματα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν καθώς ο κόσμος θα αποφεύγει την επαφή.

Τα μέτρα που θα επικρατούν στα ξενοδοχεια

-Απολύμανση χώρων

-Προσδιορισμός εσωτερικών διαδρομών

-Γεύματα εντός δωματίου

Στα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα απαγορεύεται ο μπουφές, τα τραπέζια θα υπάρχουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα και με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι. Το σερβίρισμα θα γίνεται επίσης με πολύ συγκεκριμένους τρόπους.

Οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι θα τηρήσουν κατά γράμμα τα μέτρα προκειμένου να δεχθούν τους επισκέπτες με ασφάλεια. Όπως όμως παραδέχονται οι ίδιοι, το εφετινό καλοκαίρι δε θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα καθώς ο ξενοδοχειακός κλάδος καλείται να δώσει τη δυσκολότερη μάχη των τελευταίων ετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *