Thursday , 28 March 2024

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, αποφάσισε η Περιφερειακή ΕΡνότξτα Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση-ανακοίνωση, που υπογράφει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, πρόκειται για “απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στις περιοχές: α) Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής , β) Χερσόνησο Σιθωνίας – Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά, γ) Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Κάκαβος μέχρι την Τετάρτη 14.08.2019 και ώρα 7.00 το πρωί”.

Για την εφαρμογή του μέτρου η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής δηλώνει ότι αποδέχεται τον εξής σχεδιασμό της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πολυγύρου :

-Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.

-Η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.

-Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

-Οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *