Saturday , 20 April 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και σε Δασική Έκταση Ωραιοκάστρου – Αυστηρή επιτήρηση και στις Δ.Ε Λαγκαδά και Σταυρού

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις επόμενες ώρες.

Για το λόγο αυτόν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου έδωσε εντολή για:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους Σέιχ Σου, που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων- Ασβεστοχωρίου- Εξοχής και την επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Πανοράματος- Χορτιάτη, την  Δευτέρα 2/8/2021 και από ώρα 7:30 το πρωί έως και την Τρίτη 3/8/2021 στις 7:30 το πρωί με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει η απαγόρευση.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κ άθε είδους, στο τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου από Δευτέρα 2/8/2021 και ώρα 11.00 έως και την Τρίτη 3/8/2021 στις 7:30 το πρωί.

-Αυστηρή και αυξημένη επιτήρηση των δασικών συμπλεγμάτων των Δ.Ε Λαγκαδά και Δ.Ε Σταυρού καθώς και του Δάσους Χορτιάτη

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας έχει σταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία Πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες) για την φύλαξη των εισόδων και εξόδων. Παράλληλα σταματούν οι εργασίες καθαρισμού εντός του δάσους μέχρι το πέρας της απαγόρευσης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει ότι έχει ήδη τοποθετήσει μηχανήματα έργου σε καίρια σημεία, έτσι ώστε να βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς.
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Μ.Ε Θεσσαλονίκης, αντιπυρικής περιόδου 2021, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *