Friday , 29 March 2024

Απαισιόδοξοι οι έμποροι της Θεσσαλονίκης για το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς από την Δευτέρα 5 Απριλίου

Του Γ. Κατσιάνη

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι δηλώνουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς από την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου.

Όπως δήλωσαν στο thesseconomy.gr επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του λιανεμπορίου, η συζήτηση περί επαναλειτουργίας της αγοράς αποτελεί «κενό γράμμα» καθώς όπως υποστηρίζουν, η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων αποκλείει εκ των πραγμάτων ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές του εμπορικού κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης και σημείωσε πως στο παρελθόν, άλλες τρεις (!) φορές η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης άλλαξε τις αρχικές αποφάσεις.

Το υπουργείο Ανάπτυξης

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης φέρεται έτοιμη να προχωρήσει σε άνοιγμα του λιανεμπορίου υπό προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η χρήση πενταψήφιου αριθμού, μέσω του οποίου θα επιτρέπεται η βραχεία μετακίνηση όσων καταναλωτών θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους.

Αν και πληροφορίες φέρουν ως σίγουρη την επανεκκίνηση της αγοράς από Δευτέρα, παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης τηρούν σιγή ισχύος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αγοράς για αργότερα.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *