Thursday , 28 March 2024

Απεργούν αύριο, Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δήμους

Του Γ. Κατσιάνη

Μετ’ εμποδίων θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη 17 Ιανουαρίου οι δήμοι της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Αφορμή για την απεργία αποτέλεσε ο θάνατος της 45χρονης υπαλλήλου καθαριότητας στο δήμο Ξυλοκάστρου, η σύμβαση της οποίας είχε λήξει όταν σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

“Το εργασιακό «έγκλημα» που τελέστηκε στον δήμο Ξυλοκάστρου, με θύμα μία νέα γυναίκα, υπάλληλο καθαριότητας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Ένα ποτήρι γεμάτο οργή και αγανάκτηση για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται εν ώρα καθήκοντος, για τους εργαζόμενους που τραυματίζονται σοβαρά και λιγότερο σοβαρά, για την πλήρη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών (βλέπε Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας”, τονίζεται μεταξύ στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι την 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία, μεταξύ άλλων, ζητά από την κυβέρνηση να ληφθούν “ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *