Friday , 26 April 2024

Απεργούν οι τραυματιοφορείς – Πάνω από το 65% οι κενές οργανικές θέσεις

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Τρομακτική έλλειψη τραυματιοφορέων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, που έχει προκηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία για σήμερα.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ένωσης Γιάννης Πλαγιαννάκος “οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 65%. Σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2-3 τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς. Λόγω της έλλειψης προσωπικού, πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών και έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αργούν να παραληφθούν με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και να καθυστερούν τα εξιτήρια».

Ο κ. Πλαγιαννάκος προειδοποίησε πως αν δεν λάβει μέτρα η πολιτεία με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, θα κινδυνεύουν οι ασθενείς μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Έκανε λόγο για παράνομες διπλοβάρδιες και ρεπό που δεν έχουν καταβληθεί και τόνισε ότι από τις 5000 οργανικές θέσεις αυτή τη στιγμή δεν καλύπτονται ούτε οι 2000 ενώ από αυτούς οι μισοί είναι συμβασιούχοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *