Tuesday , 19 March 2024

Απεργούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ – Αιχμές προς δήμους και Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ , μεταξύ άλλων και για τις “τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό”.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα με ανακοίνωση της , η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) η απεργία κηρύχθηκε για μια σειρά οξύτατα προβλήματα τα ακόλουθα προβλήματα που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ “και για τα οποία έχουν ευθύνη το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι Δήμοι της χώρας” , υπογραμμίζει. Ειδικότερα για τα εξής :

  1. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.
  2. Προσθήκη πολλαπλών διαδικασιών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19.
  3. Αθρόα προσθήκη άλλων νέων διαδικασιών, που διενεργούνται αποκλειστικά μέσω των ΚΕΠ για τους ψηφιακά αναλφάβητους.
  4. Προσέλευση πολιτών χωρίς ραντεβού με αποτελέσματα τον συνωστισμό τους έξω από τα ΚΕΠ, τις διενέξεις για σειρά προτεραιότητας, τις προστριβές για ζητήματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα ή την ευθύνη των ΚΕΠ και την έλλειψη χρόνου για διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν ολοκληρώνονται άμεσα.
  5. Απροθυμία και αδιαφορία των Δήμων στο να παρέχουν συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιστατικά με προσβολές, απειλές και βίαιες συμπεριφορές πολιτών που ολοένα αυξάνονται θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή και την ίδια τους τη ζωή.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: την άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με τουλάχιστον 1000 άτομα έκτακτο προσωπικό, μέχρι να συσταθούν και να πληρωθούν αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού αλλά και την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των ΚΕΠ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *