Thursday , 25 April 2024

Αποκάλυψη: Μόλις ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ανά υποκατάστημα είναι συνδεδεμένος με το κεντρικό σύστημα του ΕΦΚΑ!

Του Γ. Κατσιάνη

Την διαβεβαίωση ότι μέχρι τέλος του έτους ο ΕΦΚΑ θα λειτουργεί με ταχύτερους ρυθμούς στην κατεύθυνση της απονομής νέων συντάξεων, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.  

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις σημερινές υποδομές του φορέα, παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει.

«Για παράδειγμα, δεν υπήρχαν σύγχρονοι Η/Υ στον ΕΦΚΑ. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι στις επισκέψεις που πραγματοποίησα σε διάφορα υποκαταστήματα, διαπίστωσα ότι οι Η/Υ λειτουργούσαν με προγράμματα Windows 2000!Μάλιστα, με το κεντρικό σύστημα ήταν συνδεδεμένος μόλις ένας Η/Υ, με τον οποίο γίνονταν η επικοινωνία με τα κεντρικά γραφεία ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι, θα έπρεπε να φωτοτυπούν τα έγγραφα σε στήλες και να λειτουργούν, όπως λειτουργούσαν στις δεκαετίες του ‘60 και του ’70», αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, θα εγκατασταθούν 1.800 νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

«Μέχρι αρχές του 2022, ο αριθμός των Η/Υ θα φτάσει τους 6.000, καλύπτοντας τις ανάγκες των υπαλλήλων και αναβαθμίζοντας την λειτουργία του φορέα», σημείωσε. Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του έτους, θα χορηγούνται 30.000 νέες συντάξεις κάθε μήνα.

«Όταν παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση (Ιούλιος 2019), δίνονταν περίπου 10.000 συντάξεις τον μήνα. Τώρα, δίνουμε 20.000 συντάξεις τον μήνα», υπογράμμισε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ζήτησε να γίνει πειθαρχικός έλεγχος επειδή το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Αχαρνών έκλεισε απροειδοποίητα λόγω κορωνοϊού, χωρίς να υπάρξει σχετική ενημέρωση των ασφαλισμένων που είχαν ραντεβού.  

Δείτε πως περιγράφει το περιστατικό (7.29-8.31) ο υπουργός Εργασίας Ο Κ. Χατζηδάκης απαντά σε ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στον ΕΦΚΑ (30.07.2021) – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *